Pages

Ads 468x60px

joi, 14 ianuarie 2010

Ce inseamna numele meu - dictionar de nume

Ce inseamna numele meu - dictionar de nume - semnificatia numelui - dictionar cu explicatii despre nume
Afla ce semnifica numele tau
ADELINA - Acest nume este folosit in Anglia, Franta, Germania si Italia. Este o forma alternativa a numelui Adele. Mai sunt si alte doua forme ale numelui Adeline. Originea numelui este Adal. In vechime in Germania insemna "Nobil". In franceza numele se pronunta si se scrie cu accent pe e. Porecla la Adeline este Ada. 

ADRIANA / ADRIAN - Numele este folosit in Anglia si Germania si este sursa lui Hadrianus, un nume masculin de origine latina. Numele inseamna "Unul din orasele Adria, din nordul Italiei". 

AMALIA - Acest nume feminin este intalnit in Germania, Marea Britanie, Italia, Spania, Ungaria, Polonia, Norvegia, Suedia si Danemarca. Este sursa numelui vechi germanic care inseamna "munca". In Ungaria numele se pronunta cu accent pe cel de-al doilea "a".
ANCA - Este un nume folosit in Germania, Polonia, Serbia, Croatia si Suedia. Este o porecla de la Ana. 

ANA - Acest nume este folosit in Anglia, Grecia, Italia, Spania, Hawai, Serbia, Croatia, Bulgaria si Romania. Sursa este Channah, un nume evreiesc care inseamna "gratia favorita." Porecle de la Ana sunt Anica, Anca. 

AURORA - Acest nume de fata este folosit in Anglia si Italia. Este sursa latinescului "zori/rasarit". Mai exista alte doua forme ale numelui de Aurora. 

ALINA - Nume folosit in Italia, Spania, Rusia si Polonia. Este o porecla pentru Adelina, care inseamna "nobil". 

ANDREEA / ANDREI - Aces nume de fata si de baiat este folosit in Anglia, Portugalia si Spania. Sursa este Andreas, un nume masculin grecesc, care inseamna "razboinic".
Exista multe dispute in privinta originii numelui feminin de Andrea, din care aceea ca ar fi aparut printre vorbitorii de limba engleza din secolul XVII.
Este posibil sa fi aparut direct in Scotia, de la englezescul Andrew, numele patronului spiritual, cu referire la grecescul Andreas. Sau poate sa derive independent din cuvantul grecesc andreia (insemnand "razboinic"), care este comun tuturor acestor nume.
Oricare ar fi originea, se bucura de o popularitate mare printre toti vorbitorii de limba engleza din secolul XX. Citeste restul aici

17 comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundeţiȘtergere
 2. Ce mai faceti?id meu este saskema

  RăspundeţiȘtergere
 3. ce prostie bine k a postat 3 nume si pt restu'...uitate unde nu este blah bla...

  RăspundeţiȘtergere
 4. numele meu nu e ma cheama aryana

  RăspundeţiȘtergere
 5. nici numele meu nu e.pe mn ca cheama Oana.

  RăspundeţiȘtergere
 6. Numele meu e Rebeca inseamna splendoare

  RăspundeţiȘtergere
 7. adrian - baiat perfect:))

  RăspundeţiȘtergere
 8. NASPA SUNT NUME DOAR CU A ..

  RăspundeţiȘtergere
 9. TOTI SUNTETI ANONIMI ,NUMAI ACELA,FLORIN

  RăspundeţiȘtergere
 10. EU SUNT CU I SI NU M-A GASESC

  RăspundeţiȘtergere

Reţineţi: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.